Onderhoud

Hout ‘werkt’
De producten van Timberstyle worden allemaal geïmporteerd vanuit Indonesië. Vanwege het grote klimaatverschil met Nederland, kan het hout hier gaan ‘werken’. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de levensduur van uw meubelen.

Buiten
Wanneer u van plan bent uw meubelen buiten te plaatsen, moet u rekening houden met het verkleuren van het hout. Door natuurlijke omstandigheden zoals regen en zon, zal vergrijzing van het hout optreden.

Teakhout
Omdat teak een vettige houtsoort is, kunnen uw meubels gerust buiten staan. Teak heeft van nature zijn eigen beschermlaag. Wanneer u uw teakmeubels niet behandeld zal door weersomstandigheden vergrijzing van het hout optreden.

Wilt u de oorspronkelijke kleur van het teak behouden, dan moet u uw meubelen behandelen. U dient uw meubelen te behandelen met speciale olie. Voor optimaal behoud van de oorspronkelijke kleur raden we u aan 3 tot 4 keer uw meubel te behandelen.

Met name op tafels kunnen er door gebruik vetvlekken op uw meubel komen. Deze zijn echter eenvoudig met een vochtige doek te verwijderen. Lukt het nog niet? Gebruik dan fijn schuurpapier en schuur de vlekken weg.

Suarhout Binnen
Onbehandeld Suarhout is erg gevoelig voor temperatuurswisselingen. Daarom raden wij u aan de luchtvochtigheid in huis goed in de gaten te houden. Als de luchtvochtigheid in uw huis te laag is, kan het namelijk gebeuren dat uw gekochte meubelen scheurtjes of barstjes gaan vertonen. Om dit te voorkomen, kunt u een hygrometer aanschaffen. Een hygrometer is een instrument om de luchtvochtigheid in uw huis te meten. Wanneer uw woning voorzien is van centrale verwarming, kunt u waterbakjes aan de centrale verwarming hangen. U kunt ook kiezen voor een luchtbevochtiger, die een te lage luchtvochtigheid verhoogt.

Zorg er bij het afnemen van uw meubelstuk voor dat u een geoliede of natte doek gebruikt. Een droge doek kan namelijk kleine krasjes achterlaten. Let er bij het schoonmaken met zeep wel op dat dit een basische zeep is. Alkalische zeep kan uw tafel onherstelbaar beschadigen.

Om lang van uw tafel te kunnen genieten, kunt u deze ook behandelen met teakolie of blanke was.

Suarhout Buiten
Onze Suarmeubelen zijn niet geschikt om buiten te zetten.

Voor verdere vragen kunt u altijd een mail sturen naar info@timber-style.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *